ua en ru

У США спростували фейк росЗМІ про загибель американських військових в Україні

У США спростували фейк росЗМІ про загибель американських військових в Україні Фото: військові США, яких "вбили" російські пропагандисти, живі та здорові (Getty Images)

У Національній гвардії штату Теннессі (США) спростували неправдиву інформацію, поширену російськими ЗМІ, про нібито загибель трьох американських військовослужбовців в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Представник Нацгвардії США Трейсі О'Грейді заявив, що гвардія "знає про фейкові новини, що надходять з Росії".

Так, троє американських військовослужбовців, яких "вбили" пропагандисти, насправді живі та здорові, цілі та неушкоджені, а не як брехливо зазначено в статті, мовляв "найманці США вбиті в "ДНР"".

Йдеться про публікацію в російській газеті "Правда", де американці були названі по іменах і кожному з них були присвоєні військові звання з посиланням на інформацію "міліції" в окупованому РФ українському місті Донецьку. Мовляв, військових США "впізнали" по предметах з рюкзака, та ще й поруч був прапор штату Теннессі.

В американській Національній гвардії припустили, що "ДНРівці" вибрали цих трьох військових під час перегляду офіційних фото, пов'язаних з відправкою 278-го бронекавалерійського полку Теннессі до України в 2018 році, припускаючи, що всі троє зараз досі там перебувають.

"Всі члени Національної гвардії Теннессі благополучно повернулися у свій рідний штат у 2019 році після успішної місії", - роз'яснив представник американської Нацгвардії.