ua en ru

США мають намір закрити бюро Організації звільнення Палестини у Вашингтоні

США мають намір закрити бюро Організації звільнення Палестини у Вашингтоні Фото: прапор Палестини (upload.wikimedia.org)

Очікується, що адміністрація Трампа сьогодні оголосить про закриття ООП

США мають намір закрити бюро Організації визволення Палестини (ОВП) у Вашингтоні. Про це повідомляє AFP.

За даними видання, США закривають палестинську дипмісію у Вашингтоні.

Як повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на чиновників Білого дама, очікується, що адміністрація президента США Дональда Трампа оголосить сьогодні, 10 вересня, про закриття ООП.

Наголошується, що такий крок є частиною розширеноъ кампанії США з питань тиску на палестинських посадових осіб на тлі застопорених мирних зусиль на Близькому Сході.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в листопаді минулого року Державний департамент США скасував своє рішення про закриття бюро Організації визволення Палестини (ОВП) у Вашингтоні. Тоді США погрожували закрити дипмісію через клопотання Палестини в Міжнародний кримінальний суд з вимогою притягнути до відповідальності ізраїльтян за можливі злочини проти палестинців. Вашингтон, в свою чергу, стверджував, що це порушило правовиймандат і призвело до закриття місії.

Відзначимо, також повідомлялося, що під час переговорів про врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту, представники Білого дому запропонували лідеру Палестини Махмуду Аббасу створити конфедерацію з Йорданією.