ua en ru

США мають намір вислати десятки тисяч біженців із Гаїті

США мають намір вислати десятки тисяч біженців із Гаїті Фото: прапор США (flickr.com/usembassykyiv)

У США припинять програму з надання дозволів на проживання і роботу біженцям

Сполучені Штати Америки (США) має намір вислати десятки тисяч біженців, які покинули Гаїті після землетрусу 2010 року. Про це повідомляє DW.

"В Білому домі в понеділок, 20 листопада, заявили про припинення програми з надання тимчасових дозволів на проживання і роботу біженців з Гаїті", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, програма дала можливість прибути в США майже 60 тис. осіб. Вид на проживання в США для них буде продовжено разово - до липня 2019 року, щоб вони могли підготуватися до повернення додому. Термін нинішніх дозволів закінчується через 60 днів.

Так, Міністерство нацбезпеки США вважає, що умови проживання на Гаїті суттєво покращилися з часів землетрусу 2010 року, який і викликав потік біженців з острівної держави.

"З часів землетрусу 2010 року кількість внутрішньо переміщених осіб на Гаїті скоротилася на 97%", - заявили в міністерстві.

Зазначається, що з часу початку президентства Дональд Трамп уже скасував тимчасові програми для вихідців з Нікарагуа і Судану. Він, однак, відклав рішення за аналогічною програмою для 86 тис. вихідців з Гондурасу до липня наступного року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральний апеляційний суд в Сан-Франциско ухвалив рішення, згідно з яким останній антиміграційний указ президента країни Дональда Трампа є лише частково правомірним.