ua en ru

США сподіваються переконати Китай запровадити нові санкції проти КНДР

США сподіваються переконати Китай запровадити нові санкції проти КНДР Фото: Нікі Хейлі розповіла, що США сподіваються переконати Китай запровадити санкції проти КНДР

Сполучені Штати готові до діалогу з КНДР тільки після припинення ядерних випробувань

Сполучені Штати Америки сподіваються переконати Китай запровадити нові санкції проти Північної Кореї (КНДР) після останніх ракетних випробувань Пхеньяну. Про це заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі перед закритим засіданням Ради безпеки ООН щодо запуску ракети КНДР, передає Reuters.

Хейлі також зазначила, що США готові до діалогу з КНДР тільки після того, як там припинять випробування в рамках ядерної програми.

"Ми готові говорити, але тільки після того, як побачимо повну зупинку ядерного процесу та будь-яких випробувань там", - повідомила дипломат.

Вона додала, що США мають намір боротися і з країнами, які будь-яким чином підтримують КНДР.

"Якщо ви країна, яка підтримує Північну Корею, ми обов'язково зателефонуємо вам з цього питання. Ми зробимо все, щоб ви знали, хто ви, і ми також будемо застосовувати до вас санкції", - сказала Хейлі.

Нагадаємо, у Північній Кореї заявили, що будуть проводити середньо- і дальньоракетні випробування "в будь-який час і в будь-якому місці", незважаючи на резолюцію ООН і попередження США.