ua en ru

США можуть заборонити Boeing і Airbus поставляти цивільні літаки в Іран, - WSJ

США можуть заборонити Boeing і Airbus поставляти цивільні літаки в Іран, - WSJ Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

У США побоюються, що Іран за допомогою авіації спробує переправляти в Сирію техніку

У США можуть заборонити авіабудівним корпораціям Boeing і Airbus поставляти цивільні літаки в Іран. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, нинішня влада США побоюється, що Іран за допомогою цивільної авіації може спробувати переправляти в Сирію військовослужбовців та бойову техніку. У зв'язку з цим Вашингтон вивчає можливість накладення заборони на здійснення поставок продукції Boeing і Airbus в Іран. Адміністрація США також може ввести для компаній вкрай жорсткі вимоги для схвалення поставок, що серйозно ускладнить виконання контрактів.

Так, французький концерн Airbus зобов'язаний отримувати дозвіл США на поставку своїх літаків в Іран, так як в них є значна частка американських комплектуючих.

Як наголошується, іранський цивільний повітряний флот станом на кінець минулого року налічував 226 літаків, середній вік яких становив 23 роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Сполучених Штатів Америки є докази того, що Іран постачав зброю повстанцям хуситам в Ємені в порушення санкцій ООН.