ua en ru

США представили докази поставок іранської зброї до Ємену

США представили докази поставок іранської зброї до Ємену Фото: Нікі Хейлі (unmultimedia.org)

Співробітники міністерства оборони США показали фрагменти зброї

У Сполучених Штатів Америки є докази того, що Іран постачав зброю повстанцям хуситам в Ємені в порушення санкцій ООН. Про це на прес-конференції у Вашингтоні заявила постійний представник США при ООН Ніки Хейлі, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що на конференції співробітники міністерства оборони США виставили фрагменти зброї, Ніккі Хейлі сказала, що "незаперечні докази".

"Сполучені Штати застосовують новий підхід до Ірану, приділяючи особливу увагу дестабилизирующему поведінки іранського режиму. Це означає, що ми не просто зосереджені на ядерній програмі. Ми також уважно вивчаємо іранську програму балістичних ракет, експорт зброї і підтримку терористів, бойовиків і диктаторів", - сказала Хейлі журналістам.

Так, на представленому озброєнні видно маркування, яке вказує на те, що це іранська ракета ближнього радіусу дії, випущена з території Ємену з міжнародного аеропорту біля столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяду. Інше продемонстрована спорядження являло собою безпілотник і протитанкову зброю, які, за словами офіційних осіб, які були виявлені в Ємені силами Саудівської Аравії.

Нагадаємо, в кінці серпня Ємен звинуватив Іран у розпалюванні громадянської війни в Ємені та підтримки шиїтських повстанців руху Хуті.