ua en ru

США можуть запровадити санкції проти українських посадовців, якщо влада не звільнить Тимошенко, - Яценюк

США можуть запровадити санкції проти низки українських посадовців, якщо українська влада не звільнить екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Про це на брифінгу в аеропорті "Бориспіль" заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після повернення з США, повідомляє "5 канал".

За його словам США, підтримує євро інтеграційні прагнення України та сподівається на підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді, але вважає це неможливим без звільнення Тимошенко.

Яценюк підкреслив, що якщо цього не станеться і влада України й надалі буде йти по шляху політичних переслідувань, американські сенатори готові проголосувати за жорстку резолюцію щодо України, яка може містити заборону на в'їзд до США низки українських високо посадовців.

Проте про конкретні прізвища, за словами Яценюка, поки що не йдеться.

"Якщо українська влада буде й надалі йти шляхом політичних переслідувань і не звільнить Тимошенко, то ця резолюція буде мати іншу форму і зовсім інші наслідки... Уряд Сполучених Штатів може застосувати санкції, в тому числі і заборону в'їзду", - заявив Яценюк.