ua en ru

США можуть спростити візовий режим для іноземних підприємців

США можуть спростити візовий режим для іноземних підприємців Фото: Барак Обама хоче видати візи 3 тисячам підприємців

У Білому домі сподіваються затвердити нові правила до закінчення терміну президентства Обами

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Барака Обами планує спростити видачу віз підприємцям-іноземцям, які хочуть розпочати бізнес у США. Про це повідомляє "Голос Америки".

Відповідно до пропозиції Білого дому, підприємці, які володіють принаймні 15% пакетів акцій у новостворених за останні три роки проектах у США і заручилися підтримкою американських інвесторів принаймні на 345 тисяч доларів, можуть отримати тимчасовий дозвіл на проживання та роботу в США.

В Адміністрації вірять, що затвердять нові правила до закінчення терміну президентства Обами й очікують, що принаймні 3 тисячі підприємців скористаються цією можливістю.


Макс Левчин, виходець із України, співзасновник PayPal та низки інших успішних компаній у США, написав відкритий лист у Білий Дім: "Це чудовий, конкретний крок задля створення нових робочих місць у США та збільшення кількості історій успіху для талановитих людей з усього світу".

"Адміністрація сподівається, що нові правила увійдуть у силу вже до кінця президентського терміну Обами, який стікає 20 січня 2017 року. Пропозиція є втіленням у життя обіцянки Обами "привернути до США найкращих, найталановитіших підприємців для розвитку нових великих компаній тут", - зазначив радник президента з питань політики в сфері технологій Том Калі.

За його словами, саме іммігранти заснували чверть високотехнологічних компаній по всій країні та понад половини стартапів у Силіконовій Долині.

Нагадаємо, раніше кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв депортувати нелегальних іммігрантів.