ua en ru

У США і Європі почали розслідування щодо офшорів

У США і Європі почали розслідування щодо офшорів Фото: фінансові і податкові служби країн заходу розслідують факти корупції та ухилення від сплати податків з урахуванням "Панамські документи"

Зокрема, у Німеччині-до середини квітня планують представити свій план боротьби з "податковими гаванями"

В декількох країнах Заходу розпочато перевірки на предмет ухилення від сплати податків і корупції з урахуванням оффшорного скандала, пов'язаного з "Панамськими документами", повідомляє DW найактуальніші новини світу на сьогодні.

У Франції бюро фінансових розслідувань в понеділок, 4 квітня, початок попереднє розслідування стосовно податкового шахрайства при обтяжуючих обставинах, повідомляє Reuters.

В Іспанії міністр юстиції Рафаель Катала заявив, що податківці перевірять легальність використання офшорних компаній, про які стало відомо в результаті журналістського розслідування на основі "Панамських документів".


"Податкові органи будуть перевіряти, чи були порушені податкові правила Іспанії", - цитує слова міністра агентство dpa. - І тому не можна відразу припускати, що подібні вклади є порушенням закону". Катала підкреслив, що при цьому офшорні компанії не повинні використовуватися для ухилення від сплати податків.

Міністерство Нідерландів запевнили, що податкова служба країни "активно досліджує, наскільки інформація стосується ухилення від сплати податків".

А ФРН планує представити свій план боротьби з "податковими гаванями". Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле переконаний, що "Панамські документи" допоможуть у міжнародній боротьбі проти ухилення від сплати податків. Як повідомив прес-секретар чиновника, Шойбле до середини квітня представить свій план по боротьбі з офшорними оазисами. За його словами, викриття "Панамських документів" не стали несподіванкою, хоча і збільшили глобальне тиск на "податкові гавані".


Також представник Білого дому Джош Ернест заявив, що "більша прозорість дозволяє нам викорінювати корупцію". За його словами, міністерства юстиції і фінансів США продовжать працювати в цьому напрямку.

Крім цього, видання The Wall Street Journal повідомило, що міністерство юстиції США вже почало вивчати потенційні докази корупції в "Панамських документах".

Нагадаємо, прес-служба прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона відмовилася коментувати можливу причетність його покійного батька до створення офшорної фірми, яка фігурує в "панамських документах", а президент Франції Франсуа Олланд заявив, що офшорний скандал сприяє збільшенню податкових надходжень у скарбницю країни.