ua en ru

Олланд: витік "Панамських документів" - гарна можливість поповнити французьку скарбницю

Олланд: витік "Панамських документів" - гарна можливість поповнити французьку скарбницю Фото: Франсуа Олланд бачить в офшорному скандалі можливість поповнити французьку казну

Офшорний скандал сприяє збільшенню податкових надходжень у казну Франції

Викриття даних про офшори світових лідерів, також відомих як "Панамські документи", - це хороша можливість для Франції збільшити податки і тим самим поповнити казну країни. Як передає Reuters, про це Президент Франції Франсуа Олланд повідомив під час своєї поїздки в передмістя Парижа.

"Ці викриття - хороша новина, адже вони збільшать податкові надходження від тих, хто здійснює шахрайські операції", - заявив Олланд.


Причетність низки світових політиків до схем по відмиванню грошей і ухилення від податків стала відома громадськості внаслідок витоку інформації з бази даних компанії Mossack Fonseca. Понад 100 політичних лідерів та громадських діячів, включаючи Президента Росії Володимира Путіна, були замішані у скандалі після того, як 11 млн конфіденційних файлів просочилися в ЗМІ.

"Можу вас запевнити, що у зв'язку з інформацією, що з'явилася, буде проведено розслідування, відкриті справи і пройде судовий розгляд", - запевнив Президент Франції.

Напомним, ранее сообшалось, что НАБ не будет вести дела по офшорам Порошенко.