ua en ru

У США екс-співробітник АНБ незаконно зберігав секретні дані вдома

У США екс-співробітник АНБ незаконно зберігав секретні дані вдома Фото: Штаб-квартира АНБ (upload.wikimedia.org)

Секретні дані організації він зберігав на своєму домашньому комп'ютері

Співробітник Агентства національної безпеки (АНБ) США зізнався в незаконному зберіганні секретних даних організації на своєму домашньому комп'ютері. Про це повідомляє прес-служба американського Міністерства юстиції.

Зокрема йдеться про 67-річного Нгя Хоанг Фо, який із 2010 по 2015 рік працював над "спеціалізованими проектами", в тому числі з питань національної оборони, і мав доступ до урядової інформації під грифами "цілком таємно" і "секретна інформація з особливим режимом зберігання".

Як повідомляється, безліч таких документів як у друкованому, так і в цифровому вигляді Фо копіював і переносив на свій домашній комп'ютер у Меріленді.

Зазначено, що районний суддя винесе вирок за цим фактом 6 квітня 2018 року, екс-співробітнику АНБ загрожує до 10 років тюремного ув'язнення.

Наголошується також, що Фо працював розробником програмного забезпечення в спецпідрозділі АНБ, яке займалося зломом іноземних комп'ютерів і збором із них інформації. При цьому на комп'ютері Фо було встановлено антивірус "Лабораторії Касперського", і в результаті скопійовані ним документи були вкрадені.

Раніше стало відомо, що дані АНБ про впровадження організації в мережі інших країн викрали російські хакери за допомогою антивірусу "Лабораторії Касперського", зокрема дані були викрадені нібито з комп'ютера одного з підрядників агентства в 2015 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спецслужби США не встановили винних у зламі мереж Агентства національної безпеки.