ua en ru

Спецслужби США не встановили винних у зламі мереж Агентства нацбезпеки, - NYT

Спецслужби США не встановили винних у зламі мереж Агентства нацбезпеки, - NYT Фото: кібератака (Pixabey)

Троє співробітників АНБ були заарештовані з 2015 року

Спецслужби Сполучених Штатів Америки (США) не встановили винних у зламі мереж Агентства національної безпеки (АНБ). Про це повідомляє The New York Times.

"Після 15 місяців розслідування по лінії контррозвідки агентства, відомої як Q Group, ФБР, чиновники досі не знають, чи стало АНБ жертвою хакерського злому з Росії або ж це був витік інсайдера (від людини з агенції), або і те, і інше", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, існують побоювання, що один або кілька зливають інформацію все ще можуть працювати в АНБ. Крім того, спецслужби зійшлися на думці, що збиток від цієї атаки набагато перевищив шкоди американській розвідці, зроблений Едвардом Сноуденом, який втік з 4 ноутбуками секретних матеріалів в 2013 році.

Наголошується, що в ході зламу комп'ютерних мереж АНБ була розкрита група хакерів, що працювали на державу. Після цього випадку, персонал агентства піддається масштабним перевіркам. Співробітники проходять численні тести на детекторах брехні, деяких усувають від роботи, що заважає проведенню поточних розвідувальних операцій.

Крім того, впав моральний настрій, а досвідчені фахівці залишають агентство і переходять на більш оплачувану роботу у фірми, які захищають комп'ютерні мережі від вторгнень з використанням напрацьованих АНБ інструментів.

На думку колишнього співробітника "хакерські" відділу АНБ Джейка Вільямса, те, що відбувається, нагадує "багаторівневу катастрофу". Він також підтвердив, що винних у зломі ще не спіймали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські хакери викрали дані АНБ США, що стосуються його впровадження в мережі інших країн для захисту від кібератак.