ua en ru

В США допускають зміну кордонів між Сербією та Косово

В США допускають зміну кордонів між Сербією та Косово Фото: Джон Болтон (flickr.com/gageskidmore)

Минулого місяця президент Сербії запропонував розділити Косово, яке проголосило незалежність від Сербії в 2008 році

Сполучені Штати Америки (США) не втручатимуться в переговори Сербії та Косово по обміну територією. Про це на зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявив радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон.

Болтон заявив, що якщо дві сторони зможуть домовитися, то США не виключає територіальні поправки.

"Ми не заважатимемо рішенню, і я не думаю, що в Європі хтось буде. Якщо дві сторони досягнуть прийнятного для них рішення, ми його підтримаємо", - сказав він.

Минулого місяця президент Сербії Александр Вучич запропонував розділити Косово, яке проголосило незалежність від Сербії в 2008 році. Сценарій розділу передбачає визнання півночі Косово частиною Сербії. В свою чергу Косово хоче одностороннього приєднання етнічно албанської частини південної Сербії.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не підтримує ініціативу лідерів Сербії та Косова про зміну кордонів.

Крім того, РБК-Україна повідомляло, що в Сербії провели екстрену нараду через ризик загострення з Косово. Російська розвідка нібито передала Белграду дані про підготовку вторгнення на північ Косова для утвердження суверенітету на всій його території.