ua en ru

Спірне питання антикорупційного суду повинні вирішити до середи, - нардеп

Спірне питання антикорупційного суду повинні вирішити до середи, - нардеп Фото: Сергій Алексєєв (solydarnist.org)

Одним з проблемних питань є наявність досвіду у складу суддів

Можливість подолання вето Ради експертів антикорупційного суду буде знайдено до середи. Про це розповів журналістам заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя, народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Алексєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поки йдуть переговори. Рішення ще немає. Є дуже багато пропозицій з цього приводу, дуже багато варіантів. Зараз озвучувати будь-який варіант немає сенсу. Ми хочемо, щоб рішення міжнародної Ради експертів було вирішальним. Зараз необхідно вирішити, скільки членів ради експертів і членів ВККУС повинні проголосувати, щоб подолати вето ради експертів. Зараз вважають, чисто математично вираховуються варіанти. До завтра це буде вирахувано", - заявив Алексєєв.

За його словами, також досі залишилося невирішеним питання щодо суддів антикорупційного суду.

"Друге питання має більш технічний характер. Повинен у трійці суддів, один із суддів мати п'ятирічний досвід (роботи суддею - ред.). Моє особисте бачення у тому, що дуже важко, навіть мені адвокату з 20-річним стажем, вести судовий процес без досвіду. Але якщо у трійці буде суддя з 5-річним досвідом, то він буде підказувати своїм колегам по процесу, все буде більш професійно", - додав він.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко заявила, що ухвалення закону про антикорупційний суд може затягтися до червня оскільки парламент може не встигнути на цьому пленарному тижні розглянути всі поправки до законопроекту.