ua en ru

Спецслужби РФ готують ліквідацію українських політичних діячів, - Турчинов

Спецслужби РФ готують ліквідацію українських політичних діячів, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

За словами Турчинова, РФ має намір "створити хаос і дестабілізувати ситуацію" в Україні

Спецслужби Російської Федерації готують ліквідацію українських політичних і громадських діячів, а також представників ЗМІ. Про це йдеться у заяві секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, передає прес-служба відомства.

За словами Турчинова, російські спецслужби створили мережу терористичних груп для ліквідації політичних, громадських діячів, представників ЗМІ "з метою нагнітання страху, створення хаосу та дестабілізації ситуації в Україні, щоб зламати готовність українців протистояти військовій агресії РФ".

Він також зазначив, що відповідальність за використання спецслужб для організації терористичної діяльності "повністю несе політичне керівництво РФ, яке перетворило свою країну на центр світового тероризму".

"Україна буде переслідувати в правовому порядку і вимагатиме, зокрема, через міжнародні інстанції, видачі всіх злочинців, причетних до організації терористичної діяльності на нашій території, які ховаються за посвідченнями російських спецслужб РФ. Ми будемо жорстко попереджувати будь-які дії, які загрожують життю українських громадян", - додав Турчинов.

Нагадаємо, раніше Турчинов заявив, що спецслужби РФ перейшли до організації терористичної діяльності в Україні.