ua en ru

Спецслужби РФ перейшли до організації терористичної діяльності в Україні, - Турчинов

Спецслужби РФ перейшли до організації терористичної діяльності в Україні, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

Турчинов зазначив, що відповідальність за терористичну діяльність несе влада РФ

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що спецслужби РФ перейшли до організації терористичної діяльності на території України. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, російські спецслужби перейшли у нову фазу гібридної війни в Україні - політичного тероризму.

"Попередня інформація дозволяє стверджувати, що спроба замаху була пов'язана з професійною діяльністю Антона Геращенка та викриттям росіян, причетних до злочинів на окупованій території України", - зазначив Турчинов.

Секретар РНБО України додав, що, на жаль, це не єдиний випадок терористичної діяльності, організованої російськими спецслужбами на території України, які розслідують працівники СБУ та Національної поліції.

Турчинов зазначив, що для організації терактів російські спецслужби створюють агентурну мережу з криміналітету і бойовиків, які воювали на Донбасі. Відзначається, що бойовики проходять спецпідготовку в РФ.

Голова РНБО також зазначив, що відповідальність за терористичну діяльність несе владе РФ.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що замах на Антона Геращенка, попереджена СБУ - це елемент у ланцюгу злочинів, що утворюють систему з центром впливу за межами України.