ua en ru

Створити тристоронній орган для переговорів Україна-РФ-ЄС нереально, - Кравчук

Створити тристоронній орган для переговорів Україна-Росія-Європа нереально. Про це сьогодні повідомив Леонід Кравчук, розповідаючи про діалог України з РФ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Діалог потрібен, тільки діалог, це не означає створення якогось тристороннього органу, це нереально. Діалог можливий на тимчасовій основі, тобто коли Україна вступає в ЄС, то вона має діалог з ЄС, Росія тут ні до чого. Тому що не зрозуміло, яка роль Росії, вона буде нам констатувати, де ставити підпис?", - зазначив Кравчук.

За його словами, з РФ потрібен діалог і необхідно прийняти нову стратегію відносин з Росією.

"Нам треба дуже серйозно попрацювати над новою стратегією відносин з Росією. Ті стратегічні документи, які були прийняті, в тому числі і договір про співпрацю, він залишається в силі, але пройшло після підписання цього договору стільки змін, з'явився Митний союз, спроби створити єдину державу Росія-Білорусь, Євроазійський союз, тобто відбулися настільки істотні зміни у відносинах між країнами... Україна також змінила вектор своєї політики, визначилася на євроінтеграцію... Коли ми складали угоди про стратегічне партнерство з Росією, цього не було, і тому треба по-новому прийняти нову стратегію відносин України з Росією", - вважає Кравчук.

За його словами, переговори з РФ треба вести тільки на рівні Президента і прем'єра Росії, а не на рівні керівника "Газпрому".