ua en ru

Створено оперативний штаб для вирішення проблеми із забезпеченням Донбасу водою

Створено оперативний штаб для вирішення проблеми із забезпеченням Донбасу водою Фото: водопостачання Донбасу (dsns.gov.ua)

На сьогодні без водопостачання залишаються 72 населені пункти

Для вирішення проблеми із забезпеченням водою населення Донбасу створено оперативний штаб за участі міжнародних організацій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

"За ініціативою Міністерства та за участі міжнародних гуманітарних організацій, які працюють в Україні, створено оперативний штаб з питань забезпечення водою громадян, які проживають в районах Донбасу і залишилися без централізованого водопостачання в результаті обстрілів", - зазначається у повідомленні.

Вказано, що на сьогодні без водопостачання залишаються 72 населені пункти та 380 тисяч громадян. У найбільш критичному становищі опинилися мешканці населених пунктів, які не мають можливостей альтернативного забезпечення водою.

"На жаль, всі зусилля української сторони, які спрямовані на ремонт водопроводів та інших, критичних для забезпечення життєдіяльності населення об’єктів, зводяться до нуля, оскільки ці об’єкти одразу піддаються новим обстрілам з боку незаконних формувань", - заявив в ході зустрічі державний секретар МінАТО Сергій Злакоман.

Нагадаємо, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що станом на 12 червня 2017 року ряд міст Донецької області неможливо відновити подачу води.