ua en ru

Рада суддів підготувала коментар до Кодексу суддівської етики

Рада суддів підготувала коментар до Кодексу суддівської етики Фото: Валентина Симоненко

Коментар може бути прийнятий на наступному засіданні Ради суддів

Рада суддів України підготувала коментар до Кодексу суддівської етики. Про це заявила голова Ради суддів України Валентина Сімоненко під час розгляду Конституційним судом України проекту змін до Конституції в частині правосуддя, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені здається, на жаль, попередній склад Вищої кваліфкомісії не спромігся все ж таки визначитись в тлумаченні "грубого", "систематичного", а проблематика в цьому одна і та сама. І мені здається, що той орган, який має бути застосовувати цю норму права, має для себе визначитись з тлумаченням, що таке "істотне", що таке "інші оціночні критерії", чітко написавши, що це мається на увазі. До речі, можливо ми зможемо частково відповісти на ці питання, ухвалюючи коментар до Кодексу суддівської етики, який зараз вже готовий, і ми можемо на наступному засіданні Ради суддів майже його прийняти, там є опосередковані відповіді на це питання", - повідомила вона.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) схвалила законопроект про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя.