ua en ru

Рада міністрів ЄС наполягає на розслідувані застосування сили до активістів

Рада глав МЗС країн ЄС у своїх висновках щодо України наполягає на належному розслідувані застосування сили до часників масових акцій у Києві.

Рада міністрів закордонних справкраїн Європейського Союзу у своїх сьогоднішніх висновках щодо України наполягає на належному розслідувані застосування сили до часників масових акцій у Києві. Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"ЄС дуже занепокоєний нещодавнім розвитком подій в Україні та закликає всі сторони шукати всеохопного діалогу й демократичного розв'язання нинішньої політичної кризи - розв'язання, що відповідатиме сподіванням українського народу. Він закликає всі залучені сторони до стриманості, а владу - до повного шанування та захисту права мирних демонстрантів на збори, свободу слова та преси. Щодо всіх насильницьких дій слід провести належне розслідування та притягти до відповідальності тих, хто за них відповідальний", - йдеться у висновках.

Зазначимо, з 19 по 20 січня в центрі Києва загострилося протистояння мітингувальників із правоохоронцями.

При цьому вчора ввечері голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив, що йому зателефонував Президент України Віктор Янукович і повідомив про готовність до переговорів.

Пізніше стало відомо, що Янукович доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрію Клюєву створити робочу групу для вирішення політичної кризи. Зокрема, глава держави розпорядився провести зустріч учасників робочої групи з представниками опозиції у понеділок, 20 січня 2014 р.

Водночас в опозиції погодилися взяти участь у роботі цієї групи. Крім того, в опозиції вирішили, що від усіх трьох фракцій на переговори піде один представник, але це буде не Яценюк.

Сьогодні ж народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман повідомила, що Янукович не братиме участі у робочій групі з врегулювання ситуації в країні.