ua en ru

Рада Європи закликала скасувати заборону діяльності Меджлісу в РФ

Рада Європи закликала скасувати заборону діяльності Меджлісу в РФ Фото: верховний комісар РЄ Нільс Муйжнієкс засудив заборону Меджлісу

У Раді Європи побоюються кримінальних переслідувань пов'язаних з Меджлісом осіб

Рада Європи закликала скасувати заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в Російській Федерації. Про це йдеться в заявлении верховного комісара Ради Європи з прав людини Нільса Муйжнієкса.

"Я стурбований рішенням суду Криму про заборону Меджлісу, оголосивши його екстремістською організацією. Як вищий представницький орган кримських татар, Меджліс не може бути відділений від їхнього прагнення відновити свої права на півострові після десятиліть вигнання за радянської епохи", - заявив Муйжнієкс.


Він також висловив побоювання, що широке коло осіб, пов'язаних з Меджлісом структур на місцевому рівні може піддатися кримінальному переслідуванню.

"Меджліс є важливою традиційною та соціальною структурою кримськотатарського народу. Прирівнявши його до екстремізму, створюється грунт для дискримінації кримськотатарської громади. Я настійно закликаю скасувати цю заборону в інтересах захисту прав людини та соціальної єдності на півострові", - додав Муйжнієкс.

Нагадаємо, Чубаров оголосив про перехід Меджлісу на надзвичайний режим діяльності.