ua en ru

Чубаров оголосив про перехід Меджлісу на надзвичайний режим діяльності

Чубаров оголосив про перехід Меджлісу на надзвичайний режим діяльності Фото: Рефат Чубаров

Надзвичайний режим діяльності запроваджується з 26 квітня

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров оголосив про введення надзвичайного режиму для Меджлісу в умовах тимчасової російської окупації Криму. Про це йдеться у відповідному розпорядженні, повідомляє QHA.

Як повідомляється, Чубаров прийняв розпорядження "Про введення надзвичайного режиму діяльності органів національного самоврядування кримськотатарського народу в умовах тимчасової російської окупації Криму".


Згідно з документом, надзвичайний режим діяльності делегатів Курултаю кримськотатарського народу, Меджлісу кримськотатарського народу та його членів, інших органів, що обираються Курултаєм кримськотатарського народу, регіональних і місцевих меджлісів вводиться з 26 квітня 2016 року.

"Місцезнаходженням центрального офісу Меджлісу кримськотатарського народу визначається м. Київ", - йдеться в розпорядженні.

Як наголошується, координація діяльності Меджлісу у період дії надзвичайного режиму покладається на особливу раду Меджлісу кримськотатарського народу у складі голови Меджлісу, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва (за згодою), а також членів Меджлісу, що постійно перебувають на території материкової України.

"Рішення, прийняті особливою радою, оприлюднюються розпорядженням голови Меджлісу і обов'язкові для виконання делегатами Курултаю кримськотатарського народу, членами Меджлісу кримськотатарського народу, членами інших органів, обраних Курултаєм кримськотатарського народу, регіональними і місцевими меджлісами", - йдеться в розпорядженні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Верховний суд" Криму визнав громадське об'єднання "Меджліс кримсько-татарського народу" екстремістською організацією і заборонив його діяльність в Росії.