ua en ru

Рада Європи позитивно оцінює нову редакцію КПК, - експерт Ради Європи

Рада Європи позитивно оцінює нову редакцію Кримінально-процесуального кодексу України (КПК). Про це під час круглого столу повідомив експерт Ради Європи Ерік Сванідзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми отримали хороший текст кодексу, але його виконання має відповідати практиці Європейського суду... Перехід до конкурентної і змагальної системи буде підводити суддів і прокурорів до належних практик", - заявив експерт.

Він підкреслив, що проект КПК, який був поданий до Верховної Ради Президентом України, говорить "про позитивні зрушення в результаті спільної роботи над редакцією КПК": "Разом з українськими колегами ми проаналізували проект закону і відшліфували його на проект відповідності Конвенції прав людини. .. Ми постійно перебували у контакті .. Ми маємо спільні цінності і цілі".

Також Сванідзе зазначив, що окрім прийняття нової редакції КПК необхідно прийняти низку інших законів, зокрема про адвокатуру для здійснення цілісного реформування системи кримінального судочинства.

Як повідомлялося раніше, радник Президента України, керівник головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента (АП) України Андрій Портнов сьогодні заявив, що АП врахувала більшість зауважень Ради Європи до проекту Кримінально-процесуального кодексу України.