ua en ru

АП врахувала більшість зауважень Ради Європи щодо проекту КПК, - Портнов

Адміністрація Президента України врахувала більшість зауважень Ради Європи до проекту Кримінально-процесуального кодексу (КПК) України. Про це на прес-конференції повідомив радник Президента України, керівник головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України Андрій Портнов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наразі ми готуємо проекти законів про адвокатуру та прокуратуру, які мають доповнити ідеологію нового КПК, який буде працювати", - сказав Портнов.

Також він заявив: "Ми вже готуємо проект закону про кримінальні проступки... І ці три документи збалансують недоліки, які зазначені Радою Європи щодо нової редакції КПК. Хоча ми врахували більшість зауважень Ради Європи ми не будемо змінювати ідеологію цього документу".

Він додав, що, зокрема, вивчається пропозиція Ради Європи щодо невведення 5-річного річного терміну для органів прокуратури, які самостійно здійснюють слідство щодо держслужбовців: "За рекомендацією Ради Європи ми будемо створювати окремий орган, який буде розглядати ці справи".

Нагадаємо, що 13 січня 2012 р. у Верховній Раді України (ВР) зареєстрували проект Кримінально-процесуального кодексу України № 9700 від 13 січня 2012 р., ініційований Президентом України Віктором Януковичем. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.