ua en ru

Рада ЄС почне політичний процес врегулювання в Сирії

Рада ЄС почне політичний процес врегулювання в Сирії Фото: Глава європейської дипломатії Федеріка Могерини

Євросоюз і партнери мають намір надати пряму підтримку приймаючим сирійських біженців в Йорданії, Лівану і Туреччини, а також транзитним країнам

Рада ЄС вирішив почати політичний процес врегулювання в Сирії. Про це заявила в четвер глава європейської дипломатії Федеріка Могерини на прес-конференції за підсумками першого дня зустрічі міністрів внутрішніх справ 28 країн Євросоюзу.

"Сьогодні ми всі за столом переговорів вирішили почати політичний процес, щоб покласти кінець війні в Сирії", - сказала вона, підкресливши, що це відбуватиметься в рамках ООН.

За словами Могерини, склад нинішнього засідання - міністри внутрішніх і закордонних справ держав ЄС, представники міжнародних організацій, включаючи Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, країн Західних Балкан, Туреччини, Лівану, Йорданії, Швейцарії, Норвегії, Ліхтенштейну, Ісландії - допоміг краще зрозуміти проблему".

Вона поінформувала, що ЄС і партнери мають намір надати пряму підтримку приймаючим сирійських біженців в Йорданії, Лівану і Туреччини, а також транзитним державам. "Ми також вирішили активізувати співпрацю з країнами, звідки прибувають економічні мігранти, зміцнити сферу безпеки, поліпшити соціально-економічні умови, дати можливість здобуття освіти", - зазначила глава європейської дипломатії.

Крім того, учасники конференції заявили про необхідність боротися зі злочинними угрупованнями, які заробляють на транспортування мігрантів.

Нагадаємо, генсек ООН: представники ЄС і ЄК обговорили ситуацію в Україні