ua en ru

Радбез ООН рішуче засудив атаку терористів на синагогу в Єрусалимі

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй рішуче засудив атаку терористів на синагогу в Єрусалимі, в результаті якої були вбиті чотири мирних жителя і співробітник поліції.

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй рішуче засудив атаку терористів на синагогу в Єрусалимі, в результаті якої були вбиті чотири мирних жителя і співробітник поліції. Про це йдеться в опублікованій заяві для преси.

Як зазначається, що члени Радбезу рішуче засудили всі подібні акти насильства і висловили занепокоєння з приводу зростання напруженості, якому піддані як ізраїльтяни, так і палестинці. СБ закликав всі сторони вжити термінових заходів, щоб відновити спокій.

Крім того, Рада підкреслив важливість всіх заяв, які засуджують це напад, а також усі акти насильства, і закликав ізраїльських і палестинських лідерів та громадян працювати разом, щоб знизити напруженість, відмовитися від насильства, уникати провокацій і шукати шлях до миру.

Члени Радбезу висловили свої співчуття сім'ям всіх тих, хто загинув, співчуття постраждалим та ізраїльському народу.

Знову підтверджуючи, що тероризм у всіх його формах і проявах є злочинними і невиправданими, незалежно від його мотивації, Рада нагадав державам, що вони повинні забезпечити, щоб заходи, вжиті для боротьби з тероризмом, відповідали всім їх зобов'язаннями в рамках міжнародного права.

18 листопада в районі, популярному у англомовних іммігрантів, два терористи напали на парафіян синагоги, в результаті загинули п'ять осіб. Нападники були застрелені поліцією. Жертвами теракту стали три американця і один британець, що мали подвійне громадянство. П'ятим став 30-річний поліцейський - він помер від поранень за кілька годин після нападу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розпорядився знести будинки палестинців, які брали участь в останніх теракти проти ізраїльтян.