ua en ru

За співпрацю з бойовиками заочно будуть судити 5 міліціонерів з Горлівки

За співпрацю з бойовиками заочно будуть судити 5 міліціонерів з Горлівки Фото: прокуратура Донецької області

Всього на бік бойовиків в Горлівці перейшли 40 правоохоронців

Слідчий відділ прокуратури Донецької області закінчив досудове розслідування кримінальних проваджень стосовно п'яти працівників Горлівського міського управління ГУМВС України в Донецькій області, які звинувачуються у співпраці з бойовиками. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"Слідчими прокуратури встановлено, що у квітні 2014 року, коли терористи "ДНР" встановили контроль над приміщенням адміністративного будинку Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області, п'ятеро правоохоронців порушили присягу і перейшли на бік бойовиків працювати в так званій «поліції МВС ДНР", - йдеться в повідомленні.

В даний час обвинувачені перебувають на тимчасово окупованій території і продовжують працювати на бойовиків. Враховуючи зазначений факт, прокуратура прийняла рішення про передачу справ до суду для заочного засудження. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Прокуратура встановлено, що в цілому на бік терористів в Горлівці, перейшли працювати більше 40 правоохоронців. В даний час досудові розслідування у кримінальних провадженнях стосовно інших міліціонерів-зрадників тривають.

Нагадаємо, раніше прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження "в. о. міністра внутрішніх справ ДНР" Олексія Дикого.