ua en ru

Прокуратура передала в суд справу "в.о. глави МВС ДНР"

Прокуратура передала в суд справу "в.о. глави МВС ДНР" Фото: Олексій Дикий

Екс-міліціонера судитимуть заочно, йому загрожує 15 років

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження "в. о. міністра внутрішніх справ ДНР" Олексія Дикого. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

"Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього заступника начальника управління - начальника відділу боротьби з торгівлею людьми управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Донецькій області Олексія Дікого, який звинувачується у співпраці з терористами "ДНР", - сказано в повідомленні.

Під час досудового розслідування прокуратурою встановлено, що в травні-червні 2014 р. Дикий, порушуючи присягу працівника органів МВС України, разом з представниками терористичної організації "ДНР" брав участь у захопленні адміністративної будівлі УБОЗ в Донецькій області, в місті Донецьк.

"Залишившись на окупованій бойовиками території, міліціонер-зрадник безпосередньо став членом терористичної організації "ДНР". Так, у 2014 році колишній міліціонер був призначений на посаду першого заступника міністра внутрішніх справ "ДНР". А вже на початку 2015 року, після присвоєння звання "Герой Донецької народної республіки", Олексій Дикий був призначений на посаду в. о. міністра внутрішніх справ терористичної організації "ДНР", - уточнили в прокуратурі.

Зараз екс-міліціонер оголошений в розшук. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України. Олексію Дикому загрожує до 15 років позбавлення волі.

"Виходячи з того, що обвинувачений не з'являється на допити до слідчого і знаходиться на тимчасово окупованій терористами території, прокуратурою прийнято рішення про передачу справи до суду для заочного засудження колишнього міліціонера", - зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, міліція Донецької області в червні-липні поточного року оголосила в розшук 11 "міністрів" так званої "Донецької народної республіки" (ДНР).