ua en ru

Спільники Януковича намагаються повернути конфісковані кошти через закордонні суди, - ГПУ

Спільники Януковича намагаються повернути конфісковані кошти через закордонні суди, - ГПУ Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Луценко заявив, що спільники Януковича намагаються довести незаконність конфіскації

Чиновники часів екс-президента України Віктора Януковича намагаються повернути конфісковані у них кошти через закордонні суди. Про це сьогодні на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зловмисників залишається єдиний варіант - дискредитувати дії прокуратури і Краматорського суду та спробувати забрати в української держави здобуті злочинним шляхом кошти з допомогою фейкових рішень в іноземних юрисдикціях. Саме для цього запущено машину дискредитації у ЗМІ, в парламенті та навіть в українському суспільстві ", - заявив Луценко.

Він також зазначив, що розглядає це як кампанію по створенню уявлення про незаконність спецконфіскації, яку можуть використовувати в іноземних судах.

Нагадаємо, раніше Луценко анонсував спецконфіскацію ще 3 млрд гривень коштів Януковича. Генпрокурор зазначив, що не буде розголошувати деталі майбутньої спецконфіскації в інтересах слідства.