ua en ru

Справу спільника Крисіна виокремили в окреме провадження

Справу спільника Крисіна виокремили в окреме провадження Фото: Юрій Крисін (РБК-Україна)

Спільник Крисіна Чемес визнав свою провину

Дарницький районний суд Києва виокремив справу Сергія Чемеса, який був спільником Юрія Крисіна, в окреме кримінальне провадження. Про це в коментарі журналістам повідомила прокурор Юлія Малашич, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, прокурор зазначила, що між нею та Чемесом було укладено угоду про визнання винуватості.

"Тому справа відносно Чемеса виокремлено в окреме провадження і призначене на сьогодні на 14.00", - сказала прокурор.

Таким чином, Чемес визнав вину, пішов на угоду з прокурором і може вже сьогодні отримати вирок.

Зазначимо, суддя Просалова вирішила на сьогоднішньому засіданні слухати справу стосовно Юрія Крисіна із самого початку, а саме з підготовчого засідання, яке відбудеться 12 вересня.

Нагадаємо, 6 серпня Дарницький районний суд Києва не задовольнив заяву про самовідвід судді Ольги Просалової, яка є головуючою суддею у кримінальному провадженні проти Юрія Крисіна. Суддя зазначила, що суд прийшов до висновку, що заява про самовідвід не містить належних та підтверджених даних, що свідчать про наявність підстав для самовідводу.

Відзначимо, що в грудні 2017 року Шевченківський районний суд міста Києва визнав Юрія Крисіна винним у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія.

За вироком суду, Крисіну призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі умовно із звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

Згодом ГПУ подала до суду апеляційну скаргу на вирок Крисіну.

13 червня Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляційні скарги, подані прокурором і представниками потерпілих, на вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 22 грудня 2017 по справі вбивства В'ячеслава Веремія, і засудив Крисіна до п'яти років ув'язнення.