ua en ru

Угода про вступ Росії у СОТ може бути підписана до кінця цього року, - глава СОТ

Угоду про вступ Росії у СОТ може бути підписана до кінця цього року, сказав в інтерв'ю агентству Reuters генеральний директор організації Паскаль Ламі.

"Я вважаю, що вступ Росії до СОТ відбудеться вже в найближчому майбутньому. Я б навіть сказав, що це можливо, відбудеться до кінця цього року", - вважає Ламі.

За словами гендиректора СОТ, ще залишається кілька проблем, які належить вирішити в дуже стислі терміни, майже в останній момент.

Росія вже протягом 18 років веде переговори про вступ у Світову організацію торгівлі. Вже багато разів були зірвані призначені і прогнозовані терміни підписання угоди. Проте, як зазначив Ламі, раніше він ніколи не заявляв про швидкий вступ Росії у СОТ, передає BBC.

Раніше Президент РФ Дмитро Медведєв висловив надію, що Росія зможе до кінця 2011 р. завершити переговори зі всіма членами СОТ, щоб вступити в цю організацію до наміченого терміну.

В той же час голова Міністерства економічного розвитку (МЕР) РФ Ельвіра Набіулліна заявила, що вступ Росії у СОТ може затягнутися на роки, якщо російській делегації не вдасться погодити принципові питання до кінця липня 2011 р.