ua en ru

У Сочі затримали американських журналістів

У Сочі затримали американських журналістів Фото: журналістів затримали в прикордонній зоні в селі Веселе Адлерському району Сочі

Громадян США притягнули до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму

В прикордонній зоні в селі Веселе Адлерському району Сочі (РФ) у п'ятницю, 3 червня, були затримані троє громадян США, повідомляє "Інтерфакс".

"За попередньою інформацією, три людини, які представилися громадянами США і назвали себе журналістами, знаходилися в прикордонній зоні поблизу російсько-абхазького кордону, не маючи на те відповідного дозволу. Свій намір вони мотивували творчими планами, про те, що нібито хотіли зняти фільм", - повідомив співрозмовник агентства.


тим часом, в соцмережах з'явилася інформація, що затримані: провідний американського телеканалу НВО Бернард Голдберг і продюсери Уокер і Джейк Разенхауэр, які знімали сюжет про виставлених на торги "олімпійських" котеджах. Також затриманий перекладач американців Дмитро Салтиковський і блогер Олександр Валів.

Через деякий час журналістів відпустили, але притягнули до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму.

"Американські громадяни, які представилися журналістами одного з телеканалів, були притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 18.2 Кпап (порушення прикордонного режиму в прикордонній зоні) і незабаром відпустили", - повідомили "Інтерфаксу" в прикордонному управлінні ФСБ Росії по Краснодарському краю.

Нагадаємо, Естонія відмовила послу України в заборону показу фільму про Донбасі.