ua en ru

Замість Соболєва головою антикорупційного комітету може стати нардеп від РПЛ

Замість Соболєва головою антикорупційного комітету може стати нардеп від РПЛ Фото: Єгор Соболєв (РБУ-Україна)

Головою антикорупційного комітету може стати Ігор Попов

Замість нардепа Єгора Соболєва головою парламентського комітету з питань запобігання корупції може стати нардеп від Радикальної партії Ігор Попов. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Чому хочуть звільнити голову антикорупційного комітету Ради".

Так, минулого тижня Соболєв заявляв на своїй сторінці в Facebook. що його хочуть звільнити з посади голови антикорупційного комітету. Пізніше він уточнив, що цю посаду пропонують представнику Олега Ляшка - члену комітету від РПЛ Ігорю Попову.

Як повідомляється, в якості основної версії, чому Соболєва хочуть звільнити, називають протидію в призначенні Радою аудитора НАБУ, лояльного до адміністрації президента.

Разом з тим, у фракції "Самопоміч", представником якої є Соболєв, вважають, що однією з причин по якій хочуть звільнити Соболєва є те, що з середини жовтня він виступає одним з основних організаторів акцій протестів під парламентом.

Разом з тим, сам Попов на запитання, чи збирається він очолити комітет, відповів, що це неможливо з огляду на те, що в Раді немає голосів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Соболєва можуть відкликати з посади глави парламентського комітету з питань запобігання корупції 15 листопада 2017 року.