ua en ru

Соболєва можуть відкликати з посади голови антикорупційного комітету 15 листопада

Соболєва можуть відкликати з посади голови антикорупційного комітету 15 листопада Фото: Єгор Соболєв (УНІАН)

У разі відставки нардепа виконувати обов'язки голови комітету буде Юрій Савчук

Народного депутата Єгора Соболєва можуть відкликати з посади голови парламентського комітету з питань запобігання корупції 15 листопада 2017 року. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна: Чому хочуть звільнити голову антикорупційного комітету Ради.

Так, на правах анонімності відразу два члена антикорупційного комітету підтвердили виданню, що збираються підписи за відкликання Соболєва.

Джерела РБК-Україна розповідають, що відставку Соболєва ситуативна більшість намагалася провести ще на минулому засіданні, 8 листопада, однак тоді на комітеті не було кворуму. Наступна спроба мала відбутися у середу, 15 листопада.

"На 15 листопада знову готуються. Підписи збирають. Ви не сумнівайтеся - підпишуться всі представники БПП, "Народного фронту", "Оппоблока", - говорить один з членів комітету від коаліції.

Хто може очолити комітет, якщо відставку Соболєва депутатам таки вдасться провести, співрозмовник не розповідає. Тільки натякає на те, що є "дві-три кандидатури, які б хотіли очолити комітет".

Інший депутат розповів, що в разі відставки Соболєва виконувати обов'язки голови комітету буде представник НФ, перший заступник голови комітету Юрій Савчук. Але нібито сам Савчук цього не хоче.

Між тим, за інформацією джерел РБК-Україна, 15 листопада за годину до початку засідання антикорупційного комітету Єгор Соболєв збирає колег у себе в кабінеті, щоб спробувати вирішити конфлікт "за чаєм".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву генпрокурора України Юрія Луценка, що Генпрокуратура може підготувати подання на зняття недоторканності з заступником голови фракції "Самопоміч" Єгора Соболєва за участь у зіткненнях під Верховною Радою.