ua en ru

Збираються йти на Росію? ЦПД розвіяло російську пропаганду щодо наступу українських військ

Збираються йти на Росію? ЦПД розвіяло російську пропаганду щодо наступу українських військ Фото: ЦПД розвіяло російську пропаганду щодо наступу українських військ (Getty Images)

В Росії поширюють пропаганду про нібито плани українських військових після звільнення Харківської області наступати на територію РФ. Такі фейки направлені на маніпулювання свідомістю громадян країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр протидії дезінформації.

Після успішного контрнаступу українських військових у Харківській області, захисники вийшли на кордон з Росією на деяких ділянках. Проте канали російських пропагандистів і колаборантів заявляють, що ЗСУ нібито не збираються зупинятися і переходять кордон Росії в Білгородській області для обстрілів цивільного населення.

Окрім того, в інтернеті поширюють провокаційні відео нібито з обстрілами прикордонних населених пунктів РФ.

"Увага! Ці фейки створюються для маніпулювання внутрішнім населенням Росії, а також моральною підготовкою до можливої мобілізації. Хоч керівництво окупантів заявляє, що в мобілізації немає необхідності і вона не планується, проте ЗМІ РФ все частіше наголошують, що Росія воює з нацизмом всього світу", - зазначають в ЦПД.