ua en ru

Зняття недоторканності з Новинського проігнорувала майже третина депутатів коаліції

Зняття недоторканності з Новинського проігнорувала майже третина депутатів коаліції Фото: опубліковані дані поіменного голосування за зняття недоторканності з Новинського

"Оппоблок", "Відродження" та "Воля народу" не підтримали зняття недоторканності

Зняття недоторканності з депутата Верховної Ради Вадима Новинського проігнорувала майже третина нардепів парламентської коаліції. Про це свідчать дані поіменного голосування за питання "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича", опубліковані на сайті ВР.

Відзначимо, що зняття недоторканності з Новинського підтримали 103 нардепа від фракції "Блок Петра Порошенка" (при цьому були відсутні чи не голосували 40), 55 депутатів від фракції "Народний фронт" (були відсутні чи не голосували 26), 18 позафракційних парламентарів (були відсутні чи не голосували 28), 25 нардепів від фракції "Самопоміч" (був відсутній 1 парламентар).

Також за зняття недоторканності проголосували 12 депутатів ВР від фракції "Батьківщина" (були відсутні 9) і 15 парламентарів від фракції Радикальна партія Олега Ляшка (були відсутні 6).

При цьому фракція "Опозиційний блок" і депутатські групи "Відродження", "Воля народу" не підтримали надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського (при цьому були відсутні на голосуванні чи не голосували 13, 23 і 18 нардепів відповідно).

Нагадаємо, ВР підтримала зняття недоторканності з народного депутата Вадима Новинського ( "Опозиційний блок"). За відповідне рішення проголосували 228 депутатів.