ua en ru

Рада підтримала зняття недоторканності з Новинського

Рада підтримала зняття недоторканності з Новинського Фото: зняття недоторканності з Новинського підтримала більшість депутатів

Нардепи дали згоду на притягнення Новинського до відповідальності

Верховна Рада України підтримала зняття недоторканності з народного депутата Вадима Новинського ("Опозиційний блок"). За відповідне рішення проголосували 228 депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Рада підтримала зняття недоторканності з Новинського

Фото: результати голосування за зняття недоторканності з Новинського

Зазначимо, що питання "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича" стояло в порядку денному першим. Доповідачем з цього питання виступив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Історія зняття недоторканності з Новинського

Нагадаємо, у вівторок, 6 грудня, парламентський Комітет з питань регламенту передав у Раду подання Юрія Луценка "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича", ухваливши, що комітет не отримав достатньо доказів обґрунтованості такого рішення

Втім, пізніше сам Луценко заявив журналістам, що впевнений у прийнятті нардепами рішення про зняття недоторканності з Новинського. Також він пообіцяв, що між відповідним рішенням парламенту і оголошенням Новинському підозри пройде зовсім небагато часу.

Відзначимо, що спочатку регламентний комітет Ради повинен був розглянути питання зняття недоторканності з Новинського ще 16 листопада. Тоді депутати зажадали від ГПУ додаткові матеріали, пославшись на брак інформації для прийняття рішення.

В той же час існували побоювання про те, що Вадим Новинський спробує втекти з України. І на початку листопада він навіть літав до Греції, де відвідував Афон. Однак, всупереч побоюванням, нардеп повернувся в Україну.