ua en ru

Смоленська катастрофа: РФ застосовує надзвичайні заходи для захисту уламків літака

Смоленська катастрофа: РФ застосовує надзвичайні заходи для захисту уламків літака Фото: катастрофа під Смоленськом (Wikimedia Commons/Bartosz Staszewski)

Фрагменти конструкції машини поміщені в "стерильну зону", а район навколо аеропорту контролюється армією РФ

Росія застосувала надзвичайні заходи для захисту уламків польського літака Ту-154М в Смоленську. Про це повідомляє "Польське радіо".

Повідомляється, що фрагменти конструкції машини були поміщені у так звану стерильну зону, а район навколо аеропорту контролюється армією і спецслужбами РФ.

Відзначимо, що в Смоленську знаходиться група польських прокурорів і експертів, які здійснюють огляд уламків літака. Для того щоб потрапити до предмету досліджень, вони повинні пройти кілька контрольних зон. Зокрема, кілька метрів від в'їзних воріт до аеропорту російська сторона встановила колючий дріт, на в'їзді чергують солдати. Зате на вході в ангар, де розташовані уламки літака, встановлені пристрої для виявлення піротехнічних матеріалів.

Територія навколо аеропорту також контролюється російськими службами, так, щоб журналісти і сторонні особи не змогли з дахів прилеглих будинків знімати місце роботи польських прокурорів.

Нагадаємо, раніше екс-міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, Росія могла підробити чорні ящики з борту ТУ-154М після Смоленської катастрофи.

Як відомо, у квітні 2010 року під Смоленськом, в результаті авіакатастрофи загинув президент Польщі Лех Качинський і ще 95 осіб - екіпаж і члени польської делегації.