ua en ru

Смоленська катастрофа: у Польщі назвали офіційну причину смерті жертв

Смоленська катастрофа: у Польщі назвали офіційну причину смерті жертв Фото: авіакатастрофа під Смоленськом (wikimedia.org Stiopa)

З'ясування причин авіакатастрофи та вибуху може тривати роки

Причиною смерті жертв авіакатастрофи під Смоленськом (Росія) став вибух, котрий пролунав перед тим, як літак Ту-154 із президентом Польщі Лехом Качинським на борту, почав падати. Про це повідомив колишній міністр оборони, голова польської підкомісії з розслідування Смоленської катастрофи Антоній Мацеревич, передає TVP.info.

"Пасажири були вбиті вибухом біля центрального крила, перш ніж доторкнутися до землі, це стало причиною їх смерті", - сказав Мацеревич.

Він підкреслив, що технічний звіт був підписаний усіма членами комісії.

Також Мацеревич додав, що з'ясування причин авіакатастрофи та вибуху може тривати роки.

Зазначимо, що 10 квітня 2010 року в результаті авіакатастрофи літака Ту-154 в Смоленську загинуло 96 польських дипломатів, у тому числі президента Лех Качинський. Вони летіли з Варшави на 70-ті роковини масових вбивств у Катині.

Нагадаємо, раніше голова підкомісії з питань повторного розслідування авіакатастрофи під Смоленськом у Міністерстві оборони Польщі Антоній Мацеревич повідомив, що в найближчі дні буде представлений технічний звіт про катастрофу президентського літака Ту-154М.

Також президент Польщі Анджей Дуда розповів, що відносини Польщі з Росією складні у зв'язку зі Смоленською катастрофою і агресивними діями в Україні.