ua en ru

"Слуга народу" пропонує, щоб засідання по відкликанню Разумкова провів Гетманцев

"Слуга народу" пропонує, щоб засідання по відкликанню Разумкова провів Гетманцев Фото: у СН пропонують, щоб завтрашнє засідання Ради провів Гетьманцев (Віталій Носач, РБК-Україна)

Фракція "Слуга Народу" пропонує кандидатуру на того, хто може провести завтрашнє засідання парламенту, де розглядатиметься питання відставки голови ВР Дмитра Разумкова. У СН вважають, що його може провести депутат від їх партії Данило Гетьманцев.

"Сьогодні буде розглянуто питання про те, хто завтра вестиме засідання, під час якого буде розглядатися питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади голови ВР. Ми пропонуємо, щоб це був депутат нашої фракції Данило Гетманцев", - написала вона.

За її словами, "Слуга народу" вважає нинішній порядок денний Верховної ради, що розміщений на офіційному сайті парламенту - нелегітимним, оскільки спікер ВР так і не зібрав Погоджувальну раду для його ухвалення.

"Наша фракція вважає, що заява голови ВР про необхідність трьох днів для технічної підготовки засідання Погоджувальної ради, є просто затягуванням часу", - зазначила Палійчук.

Речниця фракції також вказала, що СН відмовляється проводити засідання за нелегітимним порядком, тож фракція запропонувала інший варіант, який не вимагає попереднього затвердження.

"Він складається із питань, які не потребують внесення в порядок денний. Це постанови, пов’язані з перейменуванням населених пунктів, проведенням виборів, зміни меж населених пунктів, різноманітні ратифікації тощо", - додала Палійчук.