ua en ru

У разі загострення на Донбасі допомога США Україні буде потужнішою, - Чалий

У разі загострення на Донбасі допомога США Україні буде потужнішою, - Чалий Фото: надзвичайний і повноважний посол України у США Валерій Чалий (прес-служба глави держави)

Відповідна заяву посла України у США пролунала сьогодні під час ХІІ Наради керівників закордонних дипмісій у Києві

Допомога з боку Сполучених Штатів Америки (США) для України буде потужнішою в разі загострення ситуації на Донбасі. Про це сьогодні під час ХІІ Наради керівників закордонних дипломатичних місій заявив надзвичайний і повноважний посол України у США Валерій Чалий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Воювати ніхто за українців, давайте чесно визнаємо, не буде на нашій території, але допомога в разі загострення ситуації або будь-яких спроб подальших буде потужнішою - я можу це сказати", - наголосив Чалий.


Дипломат також зазначив, що Україна бере участь у багатьох спільних військових проектах, які посилюють координацію із країнами-членами НАТО.

Як запевняв напередодні Чалий, по закінченні президентських виборів у Штатах політика офіційної влади США щодо України кардинально не зміниться за будь-якого результату.

Нагадаємо, новопризначений посол США приїде в Україну до 24 серпня, коли українці традицыйно відзначають одне з найбільших державних свят - День незалежності.