ua en ru

Злиття російських фондових бірж ММВБ і РТС планується завершити в 2011 році

Операцію зі злиття двох головних російських фондових майданчиків - Московської міжвалютної біржі (ММВБ) і "Російські Торгові системи" (РТС) - планується закрити вже цього року, і, як розраховують на обох біржах, в цьому процесі візьмуть активну участь всі зацікавлені сторони. Ці питання обговорювалися вчора на зустрічі керівництва бірж з учасниками ринку та акціонерами пише видання РБК daily.
"Біржа - це інфраструктурна організація, що об'єднує інтереси учасників ринку", - пояснив вчора рішення керівництва майданчики зібрати всіх зацікавлених учасників для обговорення процесу злиття глава ММВБ Рубен Аганбегян. - "Створення нової потужної об'єднаної біржової інфраструктури в Росії має на увазі з самого першого дня обов'язкове залучення учасників ринку в процес її будівництва".
За словами керівника РТС Романа Горюнова, угода про об'єднання ММВБ і РТС буде завершена до кінця року. Вже в травні-червні відбудеться старт об'єднання бірж, а злиття менеджменту двох майданчиків відбудеться наприкінці літа.
Після об'єднання планується, що буде створено ВАТ, щоб провести IPO, заплановане на 2013 р. Як повідомила член правління, віце-президент ЗАТ "ММВБ" Катерина новохрещених, біржа готова придбати безпосередньо за гроші не більше 35% акцій РТС, інша частка буде обміняно на акції ММВБ. За її словами, для процесу підписання угоди про купівлю РТС необхідно буде придбати більше 50% акцій.
Віце-президент ММВБ Михайло Сухобок зазначив, що до кінця року, швидше за все, не будуть вирішені питання щодо об'єднання техцентрів двох біржових структур і залишиться відкритим питання існування двох сімейств індексів - РТС і ММВБ - в рамках однієї біржової структури.
Нагадаємо, на думку Р.Горюнова, після злиття ММВБ і РТС може постати питання про злиття українських Першої фондової торгової системи (ПФТС) та Української Біржі (що належать відповідно ММВБ і РТС).