ua en ru

Наступний посол США в Україні також наполягатиме на звільненні Тимошенко

Наступний посол США в Україні Джефрі Пайетт заявляє, що після призначення на цю посаду здійснюватиме дипломатичні зусилля, спрямовані на звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з ув'язнення. Про це повідомила прес-служба Юлії Тимошенко з посиланням на повідомлення програми "Час-TIME".

"Якщо мене затвердять (на посаді посла), я закликатиму уряд України діяти негайно, аби скористатися історичним шансом - здійснити надію щодо європейської інтеграції та виконати вимоги ЄС для підписання угоди про асоціацію. Україна отримає величезні переваги від підписання угоди про асоціацію, особливо договору про вільну торгівлю. Є певні умови для їх підписання, зокрема, припинення вибіркового політичного переслідування і особисто Юлії Тимошенко", - сказав Пайетт.

Він підкреслив, що його пріоритетом протягом перших тижнів перебування в Україні стане мобілізація дипломатичних зусиль, розпочатих його попередником Джоном Теффтом, "аби спонукати Президента України Віктора Януковича увійти у двері, які перед ним відчинив Європейський союз".

Як відомо, Сенат США затвердив кандидатуру Джефрі Пайетта на посаду посла США в Україні.

Читайте також: Новий посол США Джеффрі Паятт прибуде в Україну в серпні