ua en ru

Слідчий Бут відправив дочку на навчання в елітний англійський коледж, - розслідування

Слідчий Бут відправив дочку на навчання в елітний англійський коледж, - розслідування Фото: sherborne-international.org/instagram.com (опубліковано на сайті "Страна")

За даними журналістів, на навчання своїх дітей слідчий витрачає близько 2 млн грн на рік

Заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Дмитро Бут витрачає значні кошти на навчання своїх дітей, при цьому задекларовані доходи слідчого значно нижче витрат. Про це йдеться в статті на сайті "Страна".

Зокрема, зазначається, що на навчання своїх дітей слідчий витрачає близько 2 млн грн на рік.

"Дмитро Бут - батько трьох дітей. 16-річна Олександра навчається в одному з коледжів Великобританії. За інформацією "Страни", в цьому році вона вступила в Sherborne International College... За те, що Олександра тут пішла в 11 клас, її батько повинен заплатити 40 575 фунтів стерлінгів або 1 млн 417 тис. гривень на рік за курсом НБУ на 18.10.2017", - йдеться в статті.

Також повідомляється, що 11-річний Артем відвідує Олександрійську гімназію в Києві. Це приватна школа з упором на вивчення французької мови, де навчання коштує близько 220 000 гривень в рік. 8-річна Маша ходить в модну Новопечерскую школу. Рік освіти обходиться батькам у суму близько 300 000 грн.

"Офіційна зарплата за минулий рік заступник начальника Головного слідчого управління МВС склала 226 тис. грн. Ще 730 тис. грн. він отримав від орендарів майна - Тетяни Бут і Андрія Шуляковського. Тобто офіційних доходів Бута і його родини навряд чи б вистачило навіть на оплату навчання їх дітей, не кажучи вже про інших витратах", - йдеться в статті.