ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових Фото: Слідчий комітет РФ (sledcom.ru)

Справи порушено за "обстріл цивільної інфраструктури" на Донбасі

Слідчий комітет Російської Федерації порушив три нові справи проти українських військових. Про це йдеться в повідомленні на сайті російського відомства.

"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації порушено ще три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, справи порушені проти українських військовослужбовців Збройних сил та Національної гвардії, які в період з 12 по 14 грудня 2017 року нібито здійснили прицільний обстріл з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури в містах Докучаєвськ та Первомайськ в ДНР і ЛНР.

"В результаті обстрілу п'ятеро мирних жителів отримали поранення, пошкоджено житлові будинки та об'єкти цивільної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет РФ звинуватив українських військових в "застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни" на Донбасі.