ua en ru

Слідком РФ відкрив чергову справу щодо українських військових

Слідком РФ відкрив чергову справу щодо українських військових Фото: слідчий комітет Росії (sledcom.ru)

Слідком звинувачує українських військових у тому, що вони не визнають "легітимність діючої влади Донбасу"

Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації порушило кримінальну справу проти військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України. Про це повідомляється на сайті Слідкому.

Повідомляється, що українських військових звинувачують в "застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни" на Донбасі. Також слідком заявляє, що "українські військовослужбовці діяли в порушення Протоколу про припинення застосування зброї на південному сході України".

"5 грудня 2017 року приблизно о 10 годині за місцевим часом, військовослужбовці Збройних сил України та Національної гвардії України, виконуючи завідомо злочинні накази вищих посадових осіб Міністерства оборони України, виконали прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння, що мають високі властивості ураження, об'єктів цивільної інфраструктури в Петровському районі міста Донецька. У результаті обстрілу поранення отримав мирний житель", - зазначено в повідомленні російського відомства.

Крім того, Слідком заявляє, що мотивом такого "злочину" є "політична та ідеологічна ненависть українських силовиків, пов'язана з відмовою населення Донбасу визнати легітимність діючої влади і бажанням створити власні адміністративно-територіальні утворення на Україні".

Нагадаємо, 25 листопада 2017 року, Слідчий комітет Росії визнав присутність "співвітчизників" на окупованому Донбасі. Так, глава СКР сказав, що комітетом ведеться кримінальне переслідування військових злочинців і націоналістів, "від рук яких гине мирне населення південного сходу України і наші співвітчизники".