ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових Фото: бойовики на Донбасі (youtube screenshot/RafaVideoart channel)

Справи порушені за фактами "обстрілу Донбасу з важких видів озброєнь"

Слідчий комітет Російської Федерації порушив три нові справи проти українських військових. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника СК РФ Світлану Петренко.

"У Головному слідчому управлінні СК РФ порушено ще три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ ("Застосування заборонених засобів і методів ведення війни")", - повідомила Петренко.

Як повідомляється, за даними російського слідства, українські військові в період з 7 по 13 червня нібито здійснили артилерійські обстріли з важких видів озброєння цивільних об'єктів в Донецьку, Кіровську та Стаханові. В результаті вищевказаних "обстрілів" загинули двоє мирних жителів, ще дві людини отримали поранення, також були зруйновані сім будинків і споруд на території одного з заводів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет Російської Федерації відкрив кримінальну справу стосовно позафракційного нардепа Верховної Ради України Володимира Парасюка за напад на Генеральне консульство Росії у Львові в 2016 році і наругу над прапором РФ.