ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу проти депутата Верховної Ради

Слідчий комітет РФ порушив справу проти депутата Верховної Ради Фото: нардеп Володимир Парасюк (РБК-Україна)

Парасюка звинувачують у нападі на консульство РФ у Львові в березні 2016 року

Слідчий комітет Російської Федерації відкрив кримінальну справу стосовно позафракційного нардепа Верховної Ради України Володимира Парасюка за напад на Генеральне консульство Росії у Львові в 2016 році і наругу над прапором РФ. Про це йдеться в повідомленні на сайті Cлідкому РФ.

Повідомляється, що триває розслідування справи за фактом нападу в 2016 році на Генеральне консульство Російської Федерації у Львові і наруги над прапором Росії.

"Одним з фігурантів цієї кримінальної справи є діючий депутат Верховної Ради України Володимир Парасюк", - повідомили в Слідкомі.

Крім того, російське слідство встановило, що Парасюк нібито 9 березня 2016 року також схиляв протестувальників до нападу на російське диппредставництво.

"У зв'язку з цим у відношенні Парасюка порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (залучення осіб у вчинення нападу на установи, які користуються міжнародної захистом)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 березня 2016 року активісти закидали яйцями генконсульства РФ в Одесі та у Львові в ході мітингів у підтримку Надії Савченко, яка на той момент перебувала у в'язниці на території Росії. У Львові, до всього іншого, кинули димову шашку на територію консульства, а пізніше народний депутат Володимир Парасюк зірвав державний прапор РФ з флагштока, після чого протестувальники розірвали полотнище на шматки і спалили.