ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових

Слідчий комітет РФ порушив нові справи проти українських військових Фото: Слідчий комітет РФ

Справу порушили проти двох українських військових

Управління з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, Слідчого комітету (СК) Росії заочно пред'явила звинувачення двом українським військовим за нібито артилерійський обстріл мирного населення Донбасу. Про це повідомляється на сайті СК РФ.

Українським військовим Сергію Заболотному та Олегу Громадскому заочно висунуто підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 33, ч. 1 ст. 356 КК РФ (організація застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

У Слідкомі звинувачують військовослужбовців ЗСУ в використанні артилерії для нанесення артилерійських ударів по об'єктах цивільної інфраструктури, що не є військовими цілями, і цивільним особам, які не беруть участь у збройному протистоянні. "Вони також втягнули в злочинну діяльність безпосередніх виконавців і в подальшому координували і керували їхніми діями", - додали в Следкоме.

У квітні і червні 2016 року Заболотний і Громадський нібито "неодноразово організовували проведення прицільного артилерійського обстрілу з важких видів зброї калібром не менше 82 мм, об'єктів цивільної інфраструктури в селищі Спартак Донецькій області та місті Ясинувата".

Нагадаємо, раніше Слідчий комітет Росії порушив ще ряд кримінальних справ проти українських військовослужбовців.