ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу проти не підтримав анексію Криму депутата Держдуми

Слідчий комітет РФ порушив справу проти не підтримав анексію Криму депутата Держдуми Фото: Ілля Пономарьов

Пономарьова можуть оголосити в міжнародний розшук

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно депутата Держдуми Іллі Пономарьова, який підозрюється в пособництві в розтраті коштів фонду "Сколково". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СК РФ.

У повідомленні наголошується, що у зв'язку з відсутністю Пономарьова на території Росії, СКР планує оголосити його в міжнародний розшук.

"Головою Слідчого комітету Росії стосовно депутата Держдуми Іллі Пономарьова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 33 і ч. 4 ст. 160 КК РФ (пособництво в розтраті). У відповідності з чинним законодавством на порушення кримінальної справи було отримано згоду Державної Думи Федеральних зборів Російської Федерації", - сказано в повідомленні.

Про те, що проти Пономарьова порушено справу, російські ЗМІ повідомили в кінці травня.

З серпня 2014 року Пономарьов живе в США і поки не прокоментував повідомлення СК РФ. Він розповідав раніше, що живе за рахунок гонорарів від дослідницьких проектів та викладацької діяльності в американських і європейських університетах.

Напередодні стало відомо, що керівництво партії "Справедлива Росії" збирається позбавити Пономарьова депутатського мандата з-за того, що він надто довго не відвідував засідання палати та комітету, в якому перебуває. Раніше Держдума зняла з нього імунітет, дозволивши слідчим притягнути його до кримінальної відповідальності.

Зазначимо, Ілля Пономорев був єдиним депутатів російської Держдуми, які проголосували проти приєднання Криму до РФ в березні 2014 р.